Den Haag moet volop inzetten op schone lucht na rech­ter­lijke uitspraak


7 september 2017

De Partij voor de Dieren roept het college op om aanvullende maatregelen te treffen tegen de ongezonde lucht in de stad. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van de uitspraak van de rechter in het kort geding van Milieudefensie tegen de Nederlandse Staat. Daaruit blijkt dat de overheid meer werk moet verzetten om luchtvervuiling tegen te gaan. Na deze uitspraak kan het Haagse stadsbestuur niet achterblijven.

De Nederlandse staat moet van de rechter meer doen om de luchtkwaliteit te verbeteren. De rechter heeft geoordeeld dat er een luchtkwaliteitsplan moet komen die ervoor zorgt dat alle overschrijdingen op de kortst mogelijke termijn zijn verdwenen.

Door luchtvervuiling leven mensen gemiddeld 13 maanden korter en de kans op hart- en vaatziekten en longkanker is vele malen groter. Ook in Den Haag is nog steeds sprake van ongezonde lucht. Zo zijn er nog steeds plaatsen waar de luchtkwaliteit niet op orde is zoals de Javastraat, Hoefkade en de Vaillantlaan.

Gemeenteraadslid Christine Teunissen: “De urgentie om maatregelen te treffen is nu meer dan ooit onderstreept. Niet alleen het Rijk moet maatregelen treffen, lokaal zijn harde maatregelen nodig, zoals uitbreiding van de milieuzone, de fiets de ruimte geven en het autoluw maken van woonwijken.”

Lees hier de schriftelijke vragen

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren, Haagse Stadspartij en GroenLinks: Bizar om plastic scheiden te bestraffen

Partij voor de Dieren, de Haagse Stadspartij en GroenLinks hekelen een nieuw plan van wethouder Boudewijn Revis voor de verwe...

Lees verder

Reactie Partij voor de Dieren op begroting 2018: stadsbestuur ontgroent Den Haag

De Partij voor de Dieren is teleurgesteld over het grote aantal verkeerde keuzes dat het college maakt in de gemeentelijke be...

Lees verder