Desa­streuze gevolgen door tarief­ver­laging tweede parkeer­ver­gunning


14 september 2017

De Partij voor de Dieren gaat morgen tijdens het parkeerdebat pleiten voor het terugdraaien van de tariefverlaging van de tweede parkeervergunning. Sinds februari 2015 heeft het college de tarieven voor een tweede parkeervergunning drastisch verlaagd. Toen al heeft de Partij voor de Dieren bezwaar gemaakt tegen deze tariefverlaging uit vrees voor een explosieve toename van het aantal auto’s. Nu blijkt uit de praktijk dat het desastreuze gevolgen heeft voor de parkeerdruk. Dat moet anders vindt de Partij voor de Dieren.

Sinds de tariefverlaging in 2015 is er een toename van het aantal tweede en volgende vergunningen van 52%. Hierdoor stijgt de parkeerdruk in de Haagse wijken. Zo is bijvoorbeeld de parkeerdruk in de wijk Transvaal gestegen van 79% naar 85%. Tijdens het ondervragen van bewoners heeft 57,2% aangegeven een extra voertuig te hebben aangeschaft.

Onder andere door verdichting komt er steeds meer druk op de openbare ruimte. Parkeerplekken zijn openbare ruimtes die ook anders ingericht kunnen worden. Om de kwaliteit van leven te verbeteren en te veraangenamen. Zo is in Bezuidenhout onlangs een ‘tijdelijk’ park gecreëerd en hebben de bewoners gebruik gemaakt van andere vervoersmiddelen zoals de fiets.

Gemeenteraadslid Christine Teunissen: “Het parkeerbeleid staat haaks op het beleid om de lucht gezond te maken en te houden. Met de tariefverlaging heeft dit college het autogebruik alleen maar aantrekkelijker gemaakt. En heeft zelfs 57,2% van de bewoners een extra voertuig aangeschaft. Het huidige parkeerbeleid is onhoudbaar voor de toekomst, alternatieven zoals openbaar vervoer en fiets zijn toegankelijk voor iedereen en slokt minder openbare ruimte op dan al die parkeerplekken te blijven realiseren.”

Gerelateerd nieuws

Reactie Partij voor de Dieren op begroting 2018: stadsbestuur ontgroent Den Haag

De Partij voor de Dieren is teleurgesteld over het grote aantal verkeerde keuzes dat het college maakt in de gemeentelijke be...

Lees verder

Partij voor de Dieren voert actie op Werelddierendag tegen stalbranden

De Partij voor de Dieren vult morgen op Dierendag de Haagse straten met een roep om actie tegen stalbranden. Dit jaar stierve...

Lees verder