Partij voor de Dieren voert actie op Wereld­die­rendag tegen stal­branden


4 oktober 2017

De Partij voor de Dieren vult morgen op Dierendag de Haagse straten met een roep om actie tegen stalbranden. Dit jaar stierven al meer dan 200.000 dieren een gruweldood door verbranding. En het aantal neemt toe: nu zijn er al meer dieren verbrand dan in heel 2016. De PvdD besteedt met flyeren in de binnenstad extra aandacht aan die honderdduizenden slachtoffers met de oproep: Stop Stalbranden. Nu!

Momenteel moeten stallen van na 2014 aan iets strengere regels voldoen. Maar de brandenreeks van afgelopen zomer toont aan dat die regels op geen enkele manier helpen het aantal slachtoffers te beperken.

De Partij voor de Dieren pleit daarom voor meer maatregelen om stalbranden te voorkomen. We moeten veel minder dieren houden in Nederland. Megastallen met 20.000 varkens zijn per definitie niet veilig. Niet voor de dieren, niet voor mensen, niet voor het milieu. Ook tussentijds moeten maatregelen getroffen worden. Daarom pleit de PvdD voor strengere brandveiligheidsregels, óók voor bestaande stallen. Brandalarm en sprinkler- of watermistinstallaties moeten verplicht worden. En er moet een vrije uitloop komen voor de dieren, zodat ze bij brand naar buiten kunnen.

Gemeenteraadslid Christine Teunissen: “Op Werelddierendag geven we extra aandacht aan dieren om ons heen. Helaas worden dieren in de vee-industrie, en de gruwelijke behandeling die zij ondergaan, zo ver mogelijk van ons weggehouden. Wij grijpen deze dag aan om voor die dieren aandacht te vragen en roepen mensen op om mee te doen met onze actie tegen stalbranden. En wie actief iets wil doen voor de dieren op Werelddierendag: het meeste effect wordt bereid door ze niet op te eten. Kom vooral een kijkje n​emen bij het Stadhuis en op de Grote Marktstraat.”

Gerelateerd nieuws

Desastreuze gevolgen door tariefverlaging tweede parkeervergunning

De Partij voor de Dieren gaat morgen tijdens het parkeerdebat pleiten voor het terugdraaien van de tariefverlaging van de twe...

Lees verder

Gemeente gaat Leefstraten stimuleren

Een aangenomen motie van de Partij voor de Dieren moet het makkelijker gaan maken voor bewoners om een Leefstraat aan te legg...

Lees verder