Gemeente gaat Leef­straten stimu­leren


5 oktober 2017

Een aangenomen motie van de Partij voor de Dieren moet het makkelijker gaan maken voor bewoners om een Leefstraat aan te leggen. Een Leefstraat is het (tijdelijk) omvormen van autoparkeerplekken tot een andere functie voor de straat, zoals een parkje, picknickplek of speelveldje. De motie roept op om bewoners beter te informeren over de mogelijkheden van het opzetten van een Leefstraat. De Partij voor de Dieren wil dat de gemeente bewoners helpt met de straten leefbaarder en aantrekkelijker te maken.

In Den Haag worden ieder jaar meer parkeerplekken aangelegd. Dit tast de leefbaarheid in woonwijken aan. Het tijdelijk omvormen van parkeerplekken tot iets anders, laat de buurt zien hoe gezellig en groen de straat kan zijn zonder parkeerplekken, nodigt uit om buiten te zijn, om elkaar te ontmoeten en om te kiezen voor andere, schone vervoersmiddelen die minder ruimte innemen.

Leefstraten worden door de bewoners opgezet en onderhouden. In Haarlem, Rotterdam en Groningen zijn bewoners al actief bezig met de Leefstraten. Deze zomer namen ook bewoners in Bezuidenhout de stap om een Leefstraat te creëren, en met succes. Het De Silleplein krijgt een definitieve groene invulling. En tijdens Park(ing) Day op 15 september werd een aantal parkeerplekken in de stad voor één dag omgetoverd tot kleine parkjes.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren voert actie op Werelddierendag tegen stalbranden

De Partij voor de Dieren vult morgen op Dierendag de Haagse straten met een roep om actie tegen stalbranden. Dit jaar stierve...

Lees verder

Opinie: Shell op het Malieveld, op kosten van de burger

Shell Generation Discover staat weer op het Malieveld. Een mede door de gemeente gesubsidieerd techniekfestival, waar, zoals ...

Lees verder