Gemeente Den Haag stopt met eten van dieren


4 oktober 2011

Den Haag, 4 oktober 2011- Het Haagse College van B&W staat positief tegenover het voorstel van de Partij voor de Dieren Den Haag om op dierendag voortaan in de gemeentelijke kantines en restaurants geen vlees- en visproducten te serveren. Marieke de Groot, fractievoorzitter van de Haagse gemeenteraadsfractie Partij voor de Dieren is zeer verheugd over deze diervriendelijke geste van het college.

Dierendag wordt wereldwijd op 4 oktober gevierd en staat in het teken van de bescherming van dieren en hun rechten. En aandacht hiervoor is ook in Nederland hard nodig. Zo worden er jaarlijks in Nederland 450 miljoen landbouwhuisdieren gedood voor consumptie en dan hebben we het nog niet eens over de miljoenen vissen die per jaar opgevist worden om op ons bord te belanden. Uit onderzoek van de vegetariërsbond blijkt dat een Nederlander gemiddeld 522 dieren in zijn leven eet. Eén dag per week geen vlees eten scheelt al snel 74 dieren per mensenleven.

Dierendag is een goed moment om aandacht te vragen voor het gebruik van dieren voor consumptie en de wijze waarop wij dieren behandelen in onze vee- en visindustrie. “De bewustwording van de gevolgen van vlees- en visconsumptie voor dieren en hun welzijn is van groot belang. De gemeente kan hierin een belangrijke voorbeeldfunctie hebben en neemt met dit gebaar haar verantwoordelijkheid” aldus De Groot.

Gerelateerd nieuws

Wethouder schoffeert Dierenwelzijn in Den Haag!

Den Haag, 28 september 2011- De gemeenteraadsfractie Partij voor de Dieren Den Haag is geschokt door de zeer minieme nota ...

Lees verder

Initiatiefnota Dierenwelzijn besproken in commissie

Den Haag, 11 oktober 2011- Woensdagavond 12 oktober behandelt de commissie Leefomgeving van de gemeenteraad de initiatiefn...

Lees verder