Kom naar de film­middag Biodi­ver­siteit!


29 februari 2016

Partij voor de Dieren Den Haag organiseert zondag 13 maart een themamiddag over biodiversiteit in de stad. De PvdD laat met de film 'One Single Planet' zien hoe het met de biodiversiteit gesteld is, stadsecoloog Arie Koster zoomt in op de bij en gemeenteraadslid Christine Teunissen vertelt wat gemeente en bewoners kunnen doen om de biodiversiteit in Den Haag te bevorderen.

De middag is bedoeld om samen na te denken over het belang van een groene stad voor mens, dier, plant en boom en tot acties te komen om de biodiversiteit in Den Haag te versterken. Arie Koster vertelt over de stad als leefgebied voor de bij. Bijen staan al jaren onder grote druk. Uit nieuw onderzoek van de Verenigde Naties blijkt dat twee op de vijf bestuivers met uitsterven wordt bedreigd. Steden kunnen helpen om de achteruitgang van deze soorten terug te dringen. Zo kan de gemeente door bermen en randen te beplanten met wilde bloemen het voedselaanbod voor bijen vergroten.

Christine Teunissen laat zien wat gemeente en bewoners kunnen doen om Den Haag aangenamer te maken voor verschillende planten en dieren, en zo ook bij te dragen aan instandhouding en versterking van de biodiversiteit in Nederland. Teunissen: "veel planten- en diersoorten voelen zich thuis in stedelijk gebied of zijn ervan afhankelijk. Maar de stad is ook een gevaarlijke omgeving, door bijvoorbeeld het verkeer en (nieuw)bouwwerkzaamheden. Door met de inrichting van Den Haag rekening te houden met planten en dieren kan hun leefomgeving verbeteren, bijvoorbeeld door groene zones beter met elkaar te verbinden."


PROGRAMMA

13.30 uur Ontvangst met koffie / thee
14.00 uur Welkom en inleiding
14.10 uur Vertoning documentaire One Single Planet, thema biodiversiteit
14.40 uur Beantwoorden van vragen naar aanleiding van de film

14.50 uur Bioloog Arie Koster ‘De bij en natuur in de stad’

Arie Koster, dé bijenexpert, geeft deze middag een interessante presentatie over bijen in de stad. De stand van de wilde bij is namelijk een goede graadmeter voor de ecologische rijkdom van een stad. Hoe staat het er eigenlijk voor met dit dier? En waarom is de bij zo belangrijk voor ons?

15.30 uur Gemeenteraadslid Christine Teunissen ‘Hoe kun je de biodiversiteit in de stad verbeteren?’

Gemeenteraadslid Christine Teunissen zet zich dagelijks in voor de bescherming en de versterking biodiversiteit in de stad. Wat wil zij bereiken en op welke manier? En hoe kunnen burgers daarbij helpen?

16.00 uur afsluiting

Locatie: buurthuis De Sprong.
Adres: Paviljoensgracht 33, 2512BL Den Haag.

Aanmelden via denhaag@partijvoordedieren.nl

De bijeenkomst is gratis.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren: geen festivals ten koste van Haagse parken

Partij voor de Dieren Den Haag heeft het college vandaag vragen gesteld over festivals in Haagse parken en natuurgebieden. Vo...

Lees verder

Gemeente Den Haag wil alleen nog gifvrije bloemen, planten en bloembollen

Een meerderheid van de gemeenteraad wil dat Den Haag alleen nog biologische planten, bloemen en bloembollen inkoopt. Door een...

Lees verder