Laan van Meer­der­voort kleurt groen uit protest tegen bomenkap


16 maart 2014

De Partij voor de Dieren heeft gisteren tientallen vlinderstruiken bezorgd aan bewoners van de Laan van Meerdervoort. De bewoners reageerden op de oproep van Christine Teunissen, lijsttrekker PvdD Den Haag, om de buurt samen groener te maken. De Partij voor de Dieren verzet zich met de aanplant van de vlinderstruiken tegen het plan van de gemeente om 200 bomen langs de laan te kappen. De partij wil samen met bewoners het groen in de wijken van Den Haag behouden en versterken.

CDA, D66 en VVD willen de bomen aan de Laan van Meerdervoort kappen om plaats te maken voor onnodige parkeerplaatsen. Als dit plan doorgaat, zal er ook 4000 m2 groen verdwijnen doordat de middenberm wordt versmald. Dankzij langdurig verzet van de omwonenden mag de gemeente niet kappen totdat de rechtbank in de bodemprocedure een oordeel heeft gegeven over de kapvergunning. Als de rechter de kapvergunning echter goedkeurt, is de gemeente aan zet om af te zien van de bomenkap.

De Partij voor de Dieren heeft zich het afgelopen jaar samen met andere oppositiepartijen sterk gemaakt tegen het plan om de bomen te kappen. Groen in de straten draagt in belangrijke mate bij aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier. Door te investeren in natuur en door groene gebieden waar mogelijk met elkaar te verbinden, wil de Partij voor de Dieren ervoor zorgen dat Den Haag een groener karakter krijgt. De partij wil bovendien dat de gemeente niet inzet op extra parkeerplaatsen, maar op alternatieven voor vervuilende auto’s, zoals het verbeteren van openbaar vervoer en veilige fietspaden.

Teunissen: “natuur verdient onze bescherming. Bomen zijn de longen van de stad en dragen bij aan de gezondheid van iedereen. Door hier nu met bewoners vlinderstruiken te planten en de Laan van Meerdervoort groener te maken, geven we een duidelijk signaal af: minder grijs asfalt en meer groen, dat is wat onze stad echt nodig heeft.”

Gerelateerd nieuws

PvdD presenteert 'Den Haag in goede banen'

De Partij voor de Dieren heeft donderdag 13 maart een oplossing voor de werkloosheid in Den Haag gepresenteerd in centrum De ...

Lees verder

Politie Den Haag: zandprinter geoorloofd campagnemiddel

De politie in Den Haag heeft leden van de Partij voor de Dieren zondag staande gehouden die pootafdrukken en een stemoproep o...

Lees verder