Loslaten van sier­duiven wordt terug­ge­drongen


30 mei 2012

Den Haag, 30 mei 2012 –Dankzij de Partij voor de Dieren Den Haag zal het college van B&W het loslaten van sierduiven tijdens bruiloften gaan terugdringen. De Partij voor de Dieren is verheugd dat het college de zorgen deelt ten aanzien van het welzijn van deze dieren.

Sierduiven worden onder andere bij bruiloften losgelaten. Wat mensen vaak niet weten is dat deze dieren vervolgens in de problemen komen. Zo heeft de Haagse Dierenambulance in 2010 en 2011 wel 200 sierduiven op moeten halen. Deze dieren waren in de meeste gevallen gewond en ziek en moesten in een aantal gevallen zelfs geëuthanaseerd worden als gevolg van hun slechte fysieke toestand.

Deze informatie was voor de Partij voor de Dieren aanleiding voor het stellen van schriftelijke vragen. In de beantwoording van de vragen heeft het college toegezegd het loslaten van sierduiven tijdens bruiloften te gaan terugdringen. Marieke de Groot: “Mensen weten het vaak niet, maar het loslaten van sierduiven zorgt voor welzijnsproblemen bij de dieren. Het is dan ook goed dat het college zich het lot van deze dieren aantrekt en actie onderneemt.”

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren wil aan de slag met inzameling plastic

Den Haag, 19 april 2012 – Tijdens de raadsvergadering vanavond zal de Partij voor de Dieren ervoor pleiten harder in te ze...

Lees verder

Initiatiefvoorstel (H)eerlijk Haags aangenomen!

Den Haag, 7 juni 2012- De Haagse gemeenteraad heeft donderdagavond het initiatiefvoorstel (H)eerlijk Haags van de Partij voor...

Lees verder