Onderzoek: 7 op 10 Hagenaars tegen plan Spuiforum


5 november 2012

69% van de Hagenaars ziet niets in de plannen voor het Spuiforum. Dat blijkt uit een representatief onderzoek dat dit weekend in opdracht van 5 oppositiepartijen in de Haagse gemeenteraad door onderzoeksbureau No Ties is uitgevoerd. PVV, GroenLinks, Haagse Stadpartij, SP en Partij voor de Dieren wezen vorige week in de raadsvergadering al op het gebrek aan draagvlak voor de plannen voor het Spuiforum. Een verzoek van de PVV voor een representatief onderzoek werd toen door wethouders en collegepartijen resoluut van de hand gewezen.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 80% van de ondervraagden wel wat ziet in renovatie van de bestaande theaters, of het benutten van leegstaande gebouwen. Ruim driekwart van de ondervraagden vindt het bedrag dat nu is uitgetrokken voor het Spuiforumplan te veel.

De vijf partijen willen dat de discussie over het Spuiforum wordt heropend: "Met zo weinig draagvlak beginnen aan zo'n plan is een recept voor ellende. De vraag is wat coalitiepartijen PvdA, VVD, D66 en CDA nu gaan doen: doordouwen of luisteren," aldus de vijf partijen.

Gerelateerd nieuws

Circussen zonder wilde dieren in Den Haag

Den Haag, 17 oktober 2012 – Tijdens de commissievergadering Leefomgeving vandaag heeft Marieke de Groot, raadslid van de P...

Lees verder

Eindelijk aandacht voor financiering dierenwelzijn

Den Haag, 8 november 2012 - Nadat de Partij voor de Dieren meerder malen via verschillende instrumenten heeft aangedrongen...

Lees verder