Oorkonde voor het redden van dieren


1 februari 2013

Den Haag, 1 februari 2013 - Op donderdag 31 januari heeft Marieke de Groot, raadslid van de Partij voor de Dieren Den Haag, de tentoonstelling ‘De brandweer redt dieren' in het Brandweer Museum Wassenaar bezocht. Na de rondleiding heeft zij een oorkonde uitgereikt aan het brandweerkorps van Wassenaar als dank voor hun inzet om dieren in nood te helpen.

De expositie ‘De brandweer redt dieren’ laat brandweerlieden van het korps Wassenaar tijdens reddingsacties zien, van een kat uit een boom tot een koe uit de sloot. Met foto’s, ooggetuigenverslagen en krantenknipsels wordt een goed beeld gegeven van wat er allemaal bij een reddingsactie komt kijken. Ook vertelden een aantal aanwezige brandweerlieden over hun ervaringen tijdens het redden van dieren in nood.

Met de oorkonde bedankt de Partij voor de Dieren de medewerkers en vrijwilligers van het brandweerkorps Wassenaar voor hun goede werk. Deze oorkonde staat tevens symbool als dank aan alle andere brandweerkorpsen in Nederland.

Marieke de Groot: “Brandweerlieden wagen regelmatig hun leven om levens van anderen te redden. Ook dat van dieren. De inzet van de brandweer om ook de levens van dieren te redden mag eens extra benadrukt worden.”

Bij de uitreiking was ook burgemeester van Wassenaar, de heer J. Hoekema, aanwezig. Hij liet weten het redden van dieren in nood vanzelfsprekend te vinden.

De tentoonstelling is nog tot eind februari te zien.

Gerelateerd nieuws

Vertraging Rotterdamsebaan gouden kans

Den Haag, 24 januari 2013 - Vandaag werd bekend dat minister Schultz van Infrastructuur en Milieu de aanleg van de Rotterd...

Lees verder

Dierenwelzijn Den Haag nog steeds aandachtspunt

De gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren in Den Haag heeft afgelopen weken een serie schriftelijke vragen gest...

Lees verder