Vertraging Rotter­dam­sebaan gouden kans


24 januari 2013

Den Haag, 24 januari 2013 - Vandaag werd bekend dat minister Schultz van Infrastructuur en Milieu de aanleg van de Rotterdamsebaan wil uitstellen. De Partij voor de Dieren vindt dat Den Haag deze kans met beide handen moet aanpakken om te komen tot een echte duurzame, lange termijn oplossing voor de bereikbaarheidsproblemen van de stad.

De Rotterdamsebaan, die een verbinding moet worden tussen knooppunt Ypenburg en Den Haag, wordt als het aan minister Schultz ligt, meerdere jaren uitgesteld. Dit is één van de maatregelen die zij wil nemen om op de grote verkeersprojecten ruim 6,4 miljard euro te bezuinigen.

De Partij voor de Dieren is fel tegenstander van de Rotterdamsebaan. Aanleg van deze weg betekent namelijk een vernietiging van de Vlietzone, een slechte luchtkwaliteit in de Haagse woonwijken en files in de binnenstad. De Partij voor de Dieren wil het schaarse groen dat er nog is beschermen en het woon-werkverkeer terugdringen door in te zetten op milieuvriendelijkere alternatieven. De bereikbaarheid van Den Haag moet integraal bekeken worden wil men tot een structurele oplossing komen.

Raadslid Marieke de Groot: “Nu de plannen toch onzeker zijn geworden kunnen we het geld in hoogwaardige OV-verbindingen steken. Hierdoor kunnen we het schaarse groen behouden en voor onze inwoners zorgen voor een aangename, leefbare woonomgeving.”