Partij voor de Dieren reikt oorkonde uit aan surf­school The Shore


21 mei 2018

De Partij voor de Dieren reikt vandaag een oorkonde voor de strandtent van de toekomst uit aan surfschool The Shore in Scheveningen. Het bedrijf onderscheidt zich met talloze initiatieven op het gebied van duurzaamheid.

The Shore streeft ernaar een duurzame onderneming te zijn. Het bedrijf is bijna zelfvoorzienend qua energieverbruik. Op het dak liggen zonnepanelen en zonneboilers, voor duurzame stroom en warmte. De keuken serveert alleen biologische en lokale producten. Op de festivals die ze organiseren worden geen wegwerpglazen gebruikt, maar hardplastic statiegeldcups die 8 jaar meegaan. In de surfshop is de zonnebrandcrème ecologisch, zijn de stoelen tweedehands en zijn de poncho’s gemaakt van gevonden handdoeken.

Daarnaast voorkomt The Shore zwerfvuil op het strand. Voor het inleveren van een volle ‘jut-tas’ (een zak verzameld strandafval) werden klanten afgelopen zomer beloond met een gratis kop koffie, een ijsje of korting op hun surfles. Rokers krijgen een draagbare asbak om te voorkomen dat sigaretten, die elk wel acht liter zeewater kunnen vergiftigen, op het strand belanden.

Fractievoorzitter Christine Teunissen is er trots op dat deze duurzame koploper juist in Scheveningen gevestigd zit: “The Shore is een inspirerend voorbeeld voor andere ondernemers, binnen Den Haag en daarbuiten. Het bedrijf laat met een vracht initiatieven zien dat ieder onderdeel van de productieketen verduurzaamd kan worden. The Shore heeft een buitengewoon gevoel van verantwoordelijkheid, creativiteit en doorzettingsvermogen getoond in het verduurzamen van de organisatie en heeft daarmee zijn oorkonde dik verdiend.”

Gerelateerd nieuws

Raad eist aanpassing begroting MRDH

Door een aangenomen amendement van de Partij voor de Dieren roept de gemeente Den Haag de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (...

Lees verder

Den Haag onderzoekt vergunningsplicht evenementen met dieren

Op verzoek van de Partij voor de Dieren onderzoekt de gemeente Den Haag de mogelijkheden om in de APV een vergunningsplich...

Lees verder