Raad eist aanpassing begroting MRDH


18 mei 2018

Door een aangenomen amendement van de Partij voor de Dieren roept de gemeente Den Haag de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) op in de jaarlijkse begroting aan te geven hoe zij gaat werken aan de transparantie van besluitvorming en de democratische legitimiteit.

Momenteel heeft de MRDH belangrijke democratische tekortkomingen. Dit is de reden dat de gemeenteraad in november 2017 een motie heeft aangenomen over de voorzetting van de MRDH. De gemeenteraad heeft toen aangegeven dat in Den Haag een brede discussie moet worden gevoerd over nut en noodzaak van de voorzetting van de Metropoolregio.

In de jaarlijkse begroting van de MRDH is niet terug te lezen hoe uitvoering wordt gegeven aan de wens van de gemeenteraad en hoe de transparantie van besluitvorming en de democratische legitimiteit wordt aangepakt.

Raadslid Robert Barker, van de Partij voor de Dieren: “Gebrek aan transparantie en democratische legitimiteit speelt al sinds de oprichting van de MRDH. Zo dreigen veel OV-lijnen te verdwijnen zonder dat de gemeente Den Haag er invloed op heeft. Hier moet snel verandering in komen.”

Gerelateerd nieuws

Stadsbestuur schetst pad naar fossielvrije gebouwen in 2030

Het stadsbestuur gaat, door een aangenomen amendement van de Partij voor de Dieren, in kaart brengen welke investeringen nodi...

Lees verder

Partij voor de Dieren reikt oorkonde uit aan surfschool The Shore

De Partij voor de Dieren reikt vandaag een oorkonde voor de strandtent van de toekomst uit aan surfschool The Shore in Scheve...

Lees verder