Stads­be­stuur schetst pad naar fossiel­vrije gebouwen in 2030


17 mei 2018

Het stadsbestuur gaat, door een aangenomen amendement van de Partij voor de Dieren, in kaart brengen welke investeringen nodig zijn om alle gemeentelijke gebouwen in 2030 klimaatneutraal te krijgen. Het college zal naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar met een plan van aanpak komen.

In het vorig jaar getekende Haags Klimaatpact sprak een meerderheid van de gemeenteraad de ambitie uit om ervoor te zorgen dat Den Haag in 2030 klimaatneutraal is. De hele gemeente heeft dan geen invloed meer op de verandering van het klimaat. Het college van burgemeester en wethouders zet echter nog in op 2040. Volgens Robert Barker, raadslid van de Partij voor de Dieren, is dit te laat om de ergste gevolgen van klimaatverandering te voorkomen en aan het Klimaatakkoord van Parijs te voldoen.

Hij diende daarom een amendement in om het stadsbestuur de benodigde investeringen voor de verduurzaming van gemeentelijke gebouwen voor 2030 te laten onderzoeken. Robert Barker: “Wetenschappers tonen aan dat we helemaal geen 20 jaar meer hebben. We moeten de ergste gevolgen van klimaatverandering zoveel mogelijk zien te voorkomen door eerder stappen te zetten. Iedereen heeft daarin een verantwoordelijkheid, ook de gemeente. Nu mijn amendement is aangenomen, loopt de gemeente niet meer achter de feiten aan.”

Gerelateerd nieuws

Robert Barker (PvdD) trapt af met duurzaam vastgoed

Donderdagavond zet Robert Barker (raadslid van de Partij voor de Dieren) zich tijdens zijn maidenspeech in om de vele gebouwe...

Lees verder

Raad eist aanpassing begroting MRDH

Door een aangenomen amendement van de Partij voor de Dieren roept de gemeente Den Haag de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (...

Lees verder