Partij voor de Dieren wil dat gemeente snel werk maakt van asbest­daken


5 september 2017

De Partij voor de Dieren roept het college van burgemeester en wethouders op om, in navolging van de gemeentes Utrecht en Dordrecht, werk te maken van het verwijderen van asbestdaken. De kankerverwekkende stof mag vanaf 2024 niet meer op daken liggen, maar de verwijdering ervan heeft nog weinig urgentie.

In Utrecht ligt volgens een recente inventarisatie nog ruim 200.000 vierkante meter asbest op de daken, ofwel ruim 20 hectare. De gemeente Utrecht heeft een plan van aanpak opgesteld voor de verwijdering daarvan. Onderdeel daarvan zijn informatiebijeenkomsten voor huiseigenaren. Hoeveel asbestdaken zich in Den Haag bevinden, is niet bekend, en er is ook nog geen plan van aanpak voor de verwijdering.

Daar komt snel verandering in, als het aan de Partij voor de Dieren ligt. In schriftelijke vragen roept de partij het college op zelf met een plan van aanpak te komen. Fractievoorzitter Christine Teunissen: “Asbest op daken verweert op termijn en vormt dan een gezondheidsrisico voor omwonenden. Snel weg ermee, dus. Het verwijderen van asbest van daken biedt een uitgelezen kans om de daken ook op andere manieren toekomstbestendig te maken, met bijvoorbeeld dakisolatie, zonnepanelen of een groene inrichting.”

Lees hier de schriftelijke vragen.

Gerelateerd nieuws

PvdD dringt aan op meer inzet in klimaatconvenanten

Op aandringen van de Partij voor de Dieren gaat het college van B&W zich meer inzetten voor actuele en afrekenbare data over ...

Lees verder

Partij voor de Dieren, Haagse Stadspartij en GroenLinks: Bizar om plastic scheiden te bestraffen

Partij voor de Dieren, de Haagse Stadspartij en GroenLinks hekelen een nieuw plan van wethouder Boudewijn Revis voor de verwe...

Lees verder