Partij voor de Dieren wil harde maat­re­gelen tegen vanda­lisme in Zuiderpark


21 februari 2018

Den Haag, 21 februari 2018 – De Partij voor de Dieren Den Haag heeft vandaag schriftelijke vragen gesteld over de recente vernielingen in het Zuiderpark. Door het vandalisme is een complete bijenkolonie gestorven, een bloementuin vernield en schade toegebracht aan het hertenkamp. Raadslid Christine Teunissen (PvdD) wil onder meer van het stadsbestuur weten of de politie extra gaat surveilleren en wat er wordt gedaan om de daders op te sporen en strafrechtelijk te vervolgen.

Afgelopen zaterdag vernielden vandalen meerdere bijenkorven, waardoor de hele bijenkolonie is omgekomen. Ook zijn vernielingen in het hertenkamp gepleegd en is brand gesticht in de bloementuin.

Volgens de Politie Zuiderpark zijn de afgelopen tijd meerdere vernielingen gepleegd in het Zuiderpark. Ook hebben de imkers aangegeven zich onveilig te voelen. Ze sluiten een nieuwe daad van vandalisme niet uit. De Partij voor de Dieren vindt het hoog tijd om de veiligheid in het park te vergroten door beschermende maatregelen en betere handhaving.

Christine Teunissen: “We moeten kwetsbare dieren beschermen tegen vandalisme en het zogenaamde recht van de sterkste. Bijen zijn letterlijk van levensbelang voor de bestuiving van onze gewassen. Ze hebben het al moeilijk genoeg door het gebruik van pesticiden in tuinen, plantsoenen en op akkers. De bijen verdienen onze bescherming en vandalisme dient hard te worden aangepakt.”

Lees de schriftelijke vragen hier.

Gerelateerd nieuws

Den Haag krijgt duurzaam evenementenbeleid

Den Haag, 21 februari 2018 – Elk jaar geeft Den Haag miljoenen euro’s uit voor het aantrekken van grote publieksevenementen. ...

Lees verder

Haagse gemeenteraad wil geen extra geluidsoverlast Rotterdam The Hague Airport

Een ruime meerderheid van de Haagse gemeenteraad heeft een motie van de Partij voor de Dieren gesteund tegen het verplaatsen ...

Lees verder