Haagse gemeen­teraad wil geen extra geluids­overlast Rotterdam The Hague Airport


22 februari 2018

Een ruime meerderheid van de Haagse gemeenteraad heeft een motie van de Partij voor de Dieren gesteund tegen het verplaatsen van de hulpdiensten op het vliegveld Rotterdam The Hague Airport. Het vliegveld wil uitbreiden en laat daarom onderzoek doen naar het verplaatsen van de trauma- en politiehelikopters naar een andere, nog te bepalen plek in de regio. Daardoor zou het aantal commerciële vluchten vanaf RTHA kunnen toenemen, met meer CO2-uitstoot en geluidsoverlast in de regio tot gevolg. Door de aangenomen motie zal het Haagse stadsbestuur er binnen de provincie en de metropoolregio voor pleiten om de hulpdiensten op de luchthaven te houden.

Momenteel wordt de groei van Rotterdam The Hague Airport (RTHA), het voormalige Zestienhoven, beperkt door wettelijk vastgelegde geluidsnormen. Als het hulpverkeer verplaatst naar een andere locatie in de omgeving, heeft het vliegveld meer ruimte voor toeristische en zakelijke vluchten. Daardoor zullen het geluid en de CO2-uitstoot in de regio toenemen, met overlast en klimaatschade tot gevolg.

De gemeenteraad van Den Haag geeft met de aangenomen motie het stadsbestuur de opdracht in regionaal verband te pleiten voor het behoud van de helikopterhaven op de huidige locatie.

Fractievoorzitter Christine Teunissen van de Partij voor de Dieren: “Verplaatsing van trauma- en politievluchten naar een andere luchthaven heeft als groot risico dat Rotterdam The Hague Airport nog meer zaken- en vakantievluchten kan organiseren, met alle klimaatschade en overlast van dien. De gemeente Den Haag zal zich nu actief in moeten zetten om dat te voorkomen!”

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren wil harde maatregelen tegen vandalisme in Zuiderpark

Den Haag, 21 februari 2018 – De Partij voor de Dieren Den Haag heeft vandaag schriftelijke vragen gesteld over de recente ver...

Lees verder

Rekening voor geregistreerd partnerschap moet genderneutraal worden

Als je in Den Haag een geregistreerd partnerschap aangaat, stuurt de gemeente de factuur nog steeds standaard naar de manneli...

Lees verder