Rekening voor gere­gi­streerd part­ner­schap moet gender­neu­traal worden


5 maart 2018

Als je in Den Haag een geregistreerd partnerschap aangaat, stuurt de gemeente de factuur nog steeds standaard naar de mannelijke partner, niet naar de aanvrager van het partnerschap. De Partij voor de Dieren wil dat iedereen gelijk wordt behandeld en dat de gemeente voorloper wordt in gendergelijkheid. Daarom heeft de PvdD het stadsbestuur opgeroepen dit aan te passen.

Uit navraag bij de gemeente blijkt dat het in rekening brengen van het geregistreerd partnerschap bij de man nog van vroeger stamt, toen de man nog overwegend kostwinnaar was. Aangezien de Partij voor de Dieren het belangrijk vindt dat iedereen gelijk wordt behandeld, ongeacht geslacht, heeft zij hierover schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur.

De Partij voor de Dieren wil dat de kosten van een geregistreerd partnerschap voortaan in rekening worden gebracht bij de aanvrager. Daarnaast wil de PvdD weten of het stadsbestuur ook bij andere facturen onderscheid maakt naar geslacht.

Christine Teunissen, fractievoorzitter Partij voor de Dieren: “dat een gemeente de man standaard ziet als de kostwinnaar, is echt niet meer van deze tijd. De gemeente moet pal staan voor gendergelijkheid.”

Lees hier de schriftelijke vragen.

Gerelateerd nieuws

Haagse gemeenteraad wil geen extra geluidsoverlast Rotterdam The Hague Airport

Een ruime meerderheid van de Haagse gemeenteraad heeft een motie van de Partij voor de Dieren gesteund tegen het verplaatsen ...

Lees verder

Partij voor de Dieren vist plastic uit Haagse grachten

Partij voor de Dieren Den Haag vaart vanmiddag door de Haagse grachten om plastic afval uit het water te vissen, samen met De...

Lees verder