PvdD: ‘40 kilometer fietsen voor coro­natest is onac­cep­tabel’


29 september 2020

Diverse Haagse bewoners die een coronatest willen ondergaan moeten tot drie dagen wachten op een test. Hiervoor moeten zij ook nog eens naar een locatie in Schiedam. Dit terwijl onlangs bekend werd dat Den Haag een van de grootste coronabrandhaarden van Europa is. Daarnaast heeft het kabinet gisteren weer aanvullende maatregelen aangekondigd. De Partij voor de Dieren vindt de ondermaatse testcapaciteit onacceptabel en roept het stadsbestuur op hier snel iets aan te doen.

Lang wachten en ver fietsen

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het wenselijk dat mensen met ziekteverschijnselen snel worden getest. De testcapaciteit in Den Haag is echter beperkt, waardoor mensen lang moeten wachten en zelfs naar Schiedam worden gestuurd. De GGD verzoekt mensen om geen gebruik te maken van het OV om naar de testlocatie in Schiedam te reizen Dit betekent dat mensen zonder auto minstens 40 kilometer moet lopen of fietsen. Fractievoorzitter Robert Barker van de Partij voor de Dieren is hier erg van geschrokken: “Dat er capaciteitsproblemen zijn bij de testlocaties was al langer bekend, maar dat je zieke mensen vraagt om 3 dagen te wachten en vervolgens 40 kilometer te fietsen is onverantwoord.”

Oproep

De Partij voor de Dieren roept woensdag het stadsbestuur op om snel met een oplossing te komen, zodat mensen niet langer zo ver moeten reizen. Daarnaast moet de wachttijd worden verkort. “Voor het indammen van het virus is het belangrijk dat het afnemen van een coronatest makkelijk en snel gaat. Hoe langer mensen in onzekerheid zitten en hoe verder mensen moeten reizen, hoe groter de kans dat het virus zich verder verspreidt. We zien nu al de gevolgen van het falende testbeleid.”, aldus raadslid Barker.


Gerelateerd nieuws

Vrouwen uit de Haagse politiek spreken zich uit tegen anti-abortusbeweging

Een zestal Haagse politici spreekt zich via hun mediakanalen uit tegen de groeiende anti-abortusbeweging in Nederland. Raadsl...

Lees verder

PvdD: ‘Monument voor uitgestorven dieren’

Den Haag staat vol met monumenten, maar er is er niet één voor dieren. De Partij voor de Dieren wil hier verandering in zien....

Lees verder