PvdD Den Haag: akkoord Spuiforum oude wijn in nieuwe zakken


15 mei 2014

De vijf onderhandelende partijen, D66, PvdA, HSP, VVD en CDA, zijn vandaag tot een akkoord gekomen over het Spuiforum. “Het nieuwe akkoord getuigt van een cosmetische operatie”, aldus fractievoorzitter Christine Teunissen van Partij voor de Dieren Den Haag.

De onderhandelaars willen het gebied rond het Wijnhavenkwartier en het Spuiplein ontwikkelen tot uitgaans-, woon- en leefgebied. In dit gebied worden het Nederlands Dans Theater, Residentie Orkest, Koninklijk Conservatorium en de stichting Dans- en Muziekcentrum gezamenlijk gehuisvest. De kosten hiervan kunnen, net als voorheen, oplopen tot maar liefst 181 miljoen euro.

Teunissen: “Het is sterk de vraag of dit een zinnig alternatief is. Het oude beleid lijkt te worden doorgezet met een nieuw sausje erover. Wat we nodig hebben in Den Haag is aandacht voor onderwerpen als een schoner leefmilieu, zorg, meer aandacht voor dieren en natuur en meer werkgelegenheid. Om dan miljoenen in een nieuw bouwproject te steken blijft een slechte keus.”

De onderhandelaars maken dezelfde fout als waar de burgers voor de verkiezingen zo boos om werden. Teunissen: “Bijna 80% van de Haagse inwoners heeft destijds het Spuiforum niet gewild. Onder de nieuwe omstandigheden zou je moeten beginnen met kijken waar wel draagvlak voor is.”

Wij staan voor:

Wij zijn tegen:

Gerelateerd nieuws

Schriftelijke vragen verstoring broedende vogels

De Partij voor de Dieren heeft vandaag samen met de HSP, GL en D66 schriftelijke vragen gesteld aan het college van Den Haag ...

Lees verder

Schriftelijke vragen giftige rododendrons Oosterbeek

De Partij voor de Dieren Den Haag heeft samen met de HSP schriftelijke vragen gesteld aan het Haagse college over de aanplant...

Lees verder