PvdD flyert voor een verant­woorde jaar­wis­seling


17 december 2015

De werkgroep van de Partij voor de Dieren Den Haag en omstreken flyert aankomend weekend in het stadscentrum van Den Haag om de gevolgen van consumentenvuurwerk onder de aandacht te brengen. Elke jaarwisseling zijn de gevolgen voor dieren, natuur, milieu en de mens aanzienlijk. Daarom vindt de Partij voor de Dieren het belangrijk om deze dagen stil te staan bij de nadelige effecten van consumentenvuurwerk.

Elke jaarwisseling ondervinden veel dieren pijn, angst en stress. Honderden mensen en dieren lopen letsel op, vaak als gevolg van legaal vuurwerk. Vuurwerk dat zware metalen en andere giftige stoffen bevat zorgt voor ernstige vervuiling van grond, lucht en water. Bij iedere jaarwisseling moet ongeveer drie miljoen kilo extra afval worden opgeruimd. Al de ontstane schade, overlast en vervuiling kost de samenleving ook nog eens veel geld.

Het lukraak vuurwerk afsteken op straat is niet langer meer verantwoord. Tradities gaan te ver als mensen of dieren eronder moeten lijden. In het belang van dieren, natuur en milieu, maar ook voor onze eigen veiligheid is het tijd om de traditie om te vormen naar professionele vuurwerkshows. Dan kan iedereen genieten van mooi vuurwerk, zonder grote schade. Een feest voor alle mensen en dieren!

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren:  Vergroen Regentessekwartier Zuid

De Partij voor de Dieren heeft woensdag gepleit voor een vergroeningsslag in de versteende wijk Regentessekwartier Zuid. In h...

Lees verder

PvdD:  stop verpretparken van Scheveningse Bosjes, Waterpartij en Westbroekpark

Het stadsbestuur wil de Scheveningse Bosjes, de Waterpartij en het Westbroekpark omvormen tot één ‘Internationaal Park’. Dit ...

Lees verder