Bijdrage Plan­uit­wer­kings­kader Bezui­den­hout­seweg 50-58


15 februari 2023

Voorzitter,

We zitten in een wooncrisis. En wat zet het college daartegenover? Weer een hotelplan. ‘Hotelappartementen dragen bij aan ontwikkeling van het CID’ Wat een onzin. Er zijn al vele hotels en er zijn al meerdere die al gepland zijn. Nu weer er een. Wat de Partij voor de Dieren betreft kiezen we hier voor woningen en niet weer hotels.

Voorzitter, we laten weer een kans liggen voor woningen en daarbinnen sociale woningen. Ik wacht nog op het eerste plan in het CID waar er sociale woningen komen die aa de woonagenda voldoet. Was dit niet een kans?

Dan de achterkant van het gebouw richting het bos. Hoe zorgen we ervoor dat het aanzicht vanuit het bos niet wordt aangetast? Kan worden ingegaan op wat concreet niet mag qua verlichting?

Verder rond het groen staat dat er voldoende gronddekking moet zijn en worden vele verschillende aantallen genoemd (0,3m - 1m). Op hoeveel gronddekking wordt gestuurd?

Dan het gebouw zelf. Weer wordt een gebouw gesloopt van de Post65-architectuur die over een paar jaar monumentaal had worden verklaard. Blijft er nog wat over? De inventarisatie lijkt eerder een lijst van te slopen gebouwen dan te behouden gebouwen. Wat er voor terugkomt lijkt op de maquette veel lelijker; wordt door de gemeente totaal niet gestuurd op de beeldkwaliteit binnen het CID? Dat zou toch meer gaan plaatsvinden? Hoe is dat in het ontwerp verwerkt? Waarom niet de façade meer op omliggende gebouwen laten lijken? En wat vindt de welstandscommissie hiervan?

Er staan verder algemene passages over circulair bouwen en slopen. Wordt in dit plan ingezet op hergebruik van materialen? Hoe dan?

Interessant voor jou

Bijdrage Aanvraag omgevingsvergunning nieuwbouw basisschool (‘Wonnebald’)

Lees verder

Bijdrage Bomenfonds

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer