Meer Haagse kades worden dier­vrien­delijk


11 september 2018

Het college van B&W gaat kades in Den Haag eindelijk diervriendelijk maken, zo blijkt uit de afdoening van de eerder aangenomen motie van de Partij voor de Dieren. Voor de zomer werd deze motie met algemene stemmen aangenomen waardoor het college in samenspraak met dierenwelzijnsorganisaties, zoals de Dierenambulance Den Haag e.o. en de Haagse Vogelbescherming, knelpunten in kaart brengt en een plan van aanpak maakt om de watergangen in Den Haag diervriendelijk te maken.

Ieder jaar worden de organisaties gebeld om dieren in nood uit het water te halen, zoals jonge watervogels die de steile waterkanten niet op kunnen komen. In sommige gevallen komt die hulp helaas te laat. Vanaf 2015 vraagt de Partij voor de Dieren al om maatregelen. Na herhaaldelijk verzoek van de Partij voor de Dieren zijn uiteindelijk 12 rustpunten aangelegd. Deze plekken zijn een succes gebleken.

Door de aangenomen motie wordt nu eindelijk met de dierenwelzijnsorganisaties een inventarisatie gemaakt van alle knelpunten. Ook wordt een plan van aanpak gemaakt om de Haagse watergangen diervriendelijk te maken.

Christine Teunissen, gemeenteraadslid Partij voor de Dieren: “diervriendelijke kades zijn een noodzaak in Den Haag. Nog voor het nieuwe broedseizoen begint, moeten de maatregelen genomen zijn. De Haagse grachten mogen niet langer de verdrinkingsdood betekenen voor dieren!”

Gerelateerd nieuws

Meer natuur in de stad door aangepast maaibeleid

In een debat met de Partij voor de Dieren heeft het college toegezegd om groenstroken in de stad minder te gaan maaien. Aanle...

Lees verder

PvdD wil opheldering over Shells “nieuwe energie”

Shell opent een Haagse campus die zich deels richt op nieuwe energie. Shell gaat echter vooral inzetten op nog meer aardgas, ...

Lees verder