Partij voor de Dieren: 'behoud openbaar groen!’


6 december 2017

Het stadsbestuur is van plan de groene openbare ruimte in de Boekweitkamp te bebouwen. Op deze locatie, onderdeel van de Groene Stedelijke Hoofdstructuur en een ecologische verbindingszone, zou een groot openbaar groenoppervlak moet verdwijnen en zouden bomen moeten worden gekapt. De Partij voor de Dieren verzet zich hiertegen en wil dat het groen behouden blijft. De gemeenteraad beslist volgende week donderdag of de bebouwing doorgaat.

De bebouwing staat gepland op gemeentelijke gronden die nu openbaar toegankelijk zijn. Veel bewoners maken er wandelingen. Ook is er een grote variatie aan planten, bomen en dieren. De locatie naast het spoor in Mariahoeve maakt onderdeel uit van de Stedelijke Groene Hoofdstructuur en is een ecologische verbindingszone.

In het bestemmingsplan van deze locatie is versterking van de natuur het uitgangspunt. Ook moet de groene omgeving gerespecteerd en beschermd worden. “Wat is bescherming van natuur nog waard als zelfs op deze plek gebouwd gaat worden? Grootschalige kap van bomen en volbouwen van groen is volledig in strijd met bescherming van de groene omgeving”, aldus Robert Barker, fractievertegenwoordiger van de Partij voor de Dieren.

De Partij voor de Dieren heeft vandaag tijdens een debat in de commissie fel geageerd tegen de plannen, maar de PvdA, D66, de HSP en CU/SGP steunden wethouder Wijsmuller (Haagse Stadspartij) in zijn plan om het groen te laten verdwijnen. Robert Barker: “Deze partijen tonen geen enkel respect voor de juridische kaders en het belang dat we als gemeente hebben om onze natuur te beschermen. Deze plek waar grote bomen staan, waterhoenders zwemmen en mensen hun hond uitlaten, moeten we koesteren.”

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren: 'snelle invoering ja-jasticker in Den Haag is nu mogelijk'

De Partij voor de Dieren wil dat Den Haag vaart maakt met het invoeren van de ja-jasticker. Gisteren gaf de rechter groen lic...

Lees verder

Stadsbestuur offert 200 jaar oude bomen op voor asfalt door Koekamp

De Partij voor de Dieren eist aanstaande woensdag in de raadscommissie dat het plan om de Koekamp “te vergroenen en toegankel...

Lees verder