Stads­be­stuur offert 200 jaar oude bomen op voor asfalt door Koekamp


11 december 2017

De Partij voor de Dieren eist aanstaande woensdag in de raadscommissie dat het plan om de Koekamp “te vergroenen en toegankelijker te maken voor groot publiek” zo snel mogelijk van tafel gaat. In De Koekamp, het park tegenover Station Den Haag Centraal dat onderdeel uitmaakt van het Haagse Bos, staan eeuwenoude bomen. Als het aan wethouder Revis (VVD) ligt, wordt waardevolle stadsnatuur opgeofferd om het gebied zogenaamd economisch aantrekkelijk te maken.

Onder het mom van “toegankelijk maken” van het gebied tegenover Den Haag Centraal wil de wethouder bomen kappen en een vier meter brede verharde fietssnelweg aanleggen, waardoor de natuur versnippert. Als de aanleg van nieuw asfalt doorgaat, moeten daar bomen voor worden gekapt, ook exemplaren die er al honderden jaren staan. Andere bomen worden beschadigd aan hun wortelpakketten door de verharding. Ook zal de wegverlichting vleermuizen en vogels verstoren.

Bovendien zijn de nieuwe fietspaden nutteloos. Er lopen al fietspaden om de Koekamp heen, bijvoorbeeld het bestaande fietspad langs de Bezuidenhoutseweg. Door de bestaande fietspaden op te heffen moet juist worden omgefietst om in het centrum te komen.

Daarom zal de Partij voor de Dieren dit plan aanstaande woensdag 13 december bij de commissievergadering van de Gemeenteraad naar de prullenbak verwijzen. Fractievertegenwoordiger Robert Barker (PvdD): “De VVD-wethouder zegt te vergroenen, maar kapt bomen en legt asfalt aan. Er staan zelfs bomen op het spel die de Tweede Wereldoorlog hebben overleefd. Revis maakt zo gehakt van de Koekamp. We moeten dit stoppen!”

Plannen die de Koekamp doen versnipperen

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren: 'behoud openbaar groen!’

Het stadsbestuur is van plan de groene openbare ruimte in de Boekweitkamp te bebouwen. Op deze locatie, onderdeel van de Groe...

Lees verder

Partij voor de Dieren: “maak van Haags centrum geen oorlogsgebied maar feestgebied”

De Partij voor de Dieren pleit aanstaande woensdag in de raadscommissie voor uitbreiding van de vuurwerkvrije zones in Den Ha...

Lees verder