Partij voor de Dieren: “maak van Haags centrum geen oorlogs­gebied maar feest­gebied”


12 december 2017

De Partij voor de Dieren pleit aanstaande woensdag in de raadscommissie voor uitbreiding van de vuurwerkvrije zones in Den Haag, in aanloop naar een landelijk verbod op consumentenvuurwerk. “De centrum vuurwerkvrij verklaren is hard nodig vanwege het grote risico op letsel bij omstanders, de monumentale gebouwen en omdat in het Haagse centrum al de grootste centrale vuurwerkshow van Nederland wordt georganiseerd. Dat maakt particulier vuurwerk in de binnenstad, naast schadelijk, ook overbodig”, aldus fractievertegenwoordiger Robert Barker (PvdD).

De PvdD wil zo snel mogelijk een einde maken aan vuurwerkleed. Het pleidooi voor een vuurwerkverbod werd deze maand gesterkt door het rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV), dat een landelijk vuurwerkverbod aanbeveelt. Zolang dat landelijke verbod er nog niet is, kunnen gemeenten overgaan tot het instellen van vuurwerkvrije zones. In Den Haag zijn vuurwerkvrije zones rondom onder andere dierenverblijven en zorginstellingen ook een succes gebleken.

De Partij voor de Dieren wil toewerken naar een vuurwerkvrij Den Haag door dit jaar ook de binnenstad uit te roepen tot vuurwerkvrije zone. Barker (PvdD): “Door het centrum, net als Hilversum al deed, vuurwerkvrij te verklaren, voorkomen we dat mens en dier slachtoffer worden van vuurwerk. In plaats van een oorlogsgebied wordt het centrum zo een feestgebied.”

Gerelateerd nieuws

Stadsbestuur offert 200 jaar oude bomen op voor asfalt door Koekamp

De Partij voor de Dieren eist aanstaande woensdag in de raadscommissie dat het plan om de Koekamp “te vergroenen en toegankel...

Lees verder

Partij voor de Dieren presenteert Plan B voor Den Haag

Partij voor de Dieren Den Haag heeft vanavond haar verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in kunstcen...

Lees verder