Partij voor de Dieren: stop gebruik van "mobiele boerderij"


24 januari 2017

De Partij voor de Dieren heeft vandaag schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van het plan om in winkelcentrum Mariahoeve een mobiele kinderboerderij neer te zetten in april. De partij ziet dit concept als onacceptabel entertainment dat ten koste gaat van dierenwelzijn . Een winkelcentrum is lawaaierig en druk en daarom stressvol voor dieren om te verblijven. Bovendien veroorzaakt het gesleep met dieren ook onrust. De Partij voor de Dieren wil dat het college van B&W geen vergunning verleent voor dit evenement en dat het stadsbestuur wijkorganisaties en winkeliersverenigingen oproept geen evenementen waarbij dieren worden opgeofferd voor vermaak te organiseren.

Op 15 april zou een mobiele kinderboerderij in Mariahoeve komen te staan. Met zo'n mobiele boerderij worden dieren van hot gesleept om als tijdelijke kinderboerderij te dienen. Christine Teunissen: "Dit fenomeen moet worden afgeschaft vanwege de inbreuk op dierenwelzijn. Bovendien is het compleet overbodig: in Den Haag zijn maar liefst 12 kinderboerderijen op een vaste plek."

De dieren in een mobiele boerderij staan op een vreemde plek, tussen vreemde geluiden en midden in de drukte. Dit veroorzaakt stress bij de dieren.

Gemeenteraadslid Christine Teunissen: "Dieren kijken in een winkelcentrum dient geen enkel belang, behalve het trekken van meer consumenten, ten koste van dieren. Jammer genoeg worden nog veel teveel van dit soort evenementen georganiseerd. Denk maar aan roofvogelshows op drukke markten, paardenshows en deze mobiele kinderboerderijen. Met de kennis van nu over het natuurlijk gedrag van dieren en het negatieve effect van lawaai, drukte en transport, zou dit allang verboden moeten zijn."

Lees hier de gestelde schriftelijke vragen

Gerelateerd nieuws

Sloop dreigt voor historische panden Gedempte gracht en Spui

Het college van B&W heeft een plan gepresenteerd om een groot deel van de historische gebouwen op de hoek van de Gedempte gra...

Lees verder

PvdD maakt zich sterk voor herplantplicht Tournooiveld

De Partij voor de Dieren heeft zich in de commissie Ruimte hard gemaakt voor de herplantplicht op het Tournooiveld in Den Haa...

Lees verder