Partij voor de Dieren wil geen nieuwbouw in Haags groen


28 juni 2017

De Partij voor de Dieren wil dat de gemeente vastlegt niet meer te zullen bouwen in het groen. Tijdens de bespreking van de Woonvisie 2017-2030 dient de partij een amendement met die strekking in. Deze Woonvisie wordt morgen besproken in de gemeenteraad.

Het gebeurt vaak dat groen moet wijken voor nieuwbouw, parkeerplaatsen of andere verstening. De Partij voor de Dieren vindt dat hier een einde aan moet komen. Groen draagt in belangrijke mate bij aan een gezonde en aantrekkelijke stad.

Fractievoorzitter Christine Teunissen (PvdD): “Op dit moment wordt er volop in de groene ruimte gebouwd, kijk bijvoorbeeld naar het afsnoepen van de Scheveningse Bosjes door Madurodam. Omdat er zelden groen bijkomt, blijft er zo steeds minder groen over. Wij vinden dat de groene ruimte die Den Haag nog heeft beschermd en uitgebreid moet worden.”

Gerelateerd nieuws

Koninginnegracht diervriendelijker

De Haagse Koninginnegracht is op verschillende plekken voorzien van uitklimvoorzieningen en rustpunten voor dieren. Nadat de ...

Lees verder

Gemeente onderzoekt mogelijkheid meer Haagse groene daken

De gemeente gaat onderzoeken op welke manier meer Haagse daken vergroend kunnen worden. Een ruime meerderheid van de gemeente...

Lees verder