Partij voor de Dieren wil ‘plastic soup’ naast Torentje vervangen door bloeiende water­lelies


1 mei 2017

Christine Teunissen van de Partij voor de Dieren heeft vragen gesteld aan het college van B&W van Den Haag over de ‘plastic soup’ die de gracht die het Torentje scheidt van het Mauritshuis.

Het grachtje fungeert als een windgat waardoor water en wind voortdurend plastic en ander afval aanvoeren vanuit de Hofvijver, waardoor een ontsierend beeld ontstaat, dat een stad met groene ambities niet waardig is.

Christine Teunissen: “ Het is eenvoudig dit met afval gedempte grachtje naast het Torentje van de Minister President en het Mauristhuis een geheel ander aanzien te geven door er inheemse witte weterlelies en gele plomp te plaatsen. Zowel uit ecologisch oogpunt en voor het aanzien van de stad is het belangrijk dit grachtje tot leven te brengen. Kleine moeite, groot effect. Juist nu de gebouwen rond het Binnenhof binnenkort in de steigers gaan, is er alle reden de Hofvijver tot bloei te laten komen”.

Lees hier de schriftelijke vragen.

Gerelateerd nieuws

Motie aangenomen: gemeente wil klimaatneutrale nieuwbouw

Een raadsmeerderheid wil dat de mogelijkheid om bij nieuwbouw op gemeentegrond een klimaatneutraal gebouw als eis te hanteren...

Lees verder

Signaleer dierenmishandeling eerder en pak het hard aan

De Partij voor de Dieren heeft schriftelijke vragen gesteld over de relatie tussen dierenmishandeling en huiselijk geweld. On...

Lees verder