PvdD: bescherm bomen aan Lange Voorhout


4 december 2015

De Partij voor de Dieren Den Haag heeft het college middels schriftelijke vragen dringend verzocht onherstelbare schade aan de bomen in de omgeving van de werkzaamheden op het Lange Voorhout te voorkomen. Momenteel wordt daar een ondergrondse parkeergarage aangelegd. Eerder moest een Acacia worden geveld nadat de boom onherstelbaar beschadigd was door de werkzaamheden. Nu staan er bouwketen en zware voertuigen op de wortels van de monumentale bomen rondom de bouwput. De Partij voor de Dieren wil dat de werktuigen direct bij de bomen worden weggehaald en roept het college op de bomen beter te beschermen.

Daarnaast vraagt de partij om opheldering over het aantal bomen dat wordt teruggeplant op het Tournooiveld en het Lange Voorhout. Naast de gevelde Acacia liet het college afgelopen april, ondanks veel protest, vijf kastanjes kappen om plaats te maken voor de parkeergarage. Ook werden drie lindes verplant. De gemeente heeft de plicht om hetzelfde aantal bomen te herplanten, maar in het voorgestelde ontwerp missen nu vier bomen. De Partij voor de Dieren wil van het college weten waar de vier bomen worden herplant.

Robert Barker, fractievertegenwoordiger PvdD Den Haag: “Waardevolle bomen van bijna een mensenleven oud zijn hier gekapt om plaats te maken voor een parkeergarage. Het minste wat het college kan doen is voldoen aan de plicht om evenveel bomen terug te planten, het monumentale karakter van het gebied te herstellen en schade aan andere bomen te voorkomen.”

Lees hier de vragen