PvdD: gemeenten, treed op tegen dieren­mis­han­deling en pleit voor landelijk houd­verbod


5 februari 2015

De Partij van de Dieren heeft wethouder Boudewijn Revis (VVD) opgeroepen een brandbrief te sturen naar het kabinet om zo snel mogelijk de wetgeving rond dierenmishandeling aan te passen. In Den Haag worden regelmatig gevallen van dierenmishandeling gemeld. Onlangs bleek dat de Haagse Quirine de K. maar liefst zes jaar lang een spoor van dierenverwaarlozing had achtergelaten. Wegens gebrekkige landelijke wetgeving kan er geen verbod op het houden van dieren aan haar worden opgelegd. De Partij voor de Dieren wil dit veranderen en pleit voor een oproep vanuit gemeenten richting de verantwoordelijke minister Kamp.

De Partij voor de Dieren pleit landelijk als sinds jaar en dag voor een goede landelijke wetgeving waarmee een houdverbod kan worden opgelegd aan mensen die dieren verwaarlozen. Het raadslid Christine Teunissen wil dit pleidooi kracht bijzetten door een noodoproep vanuit de gemeenten.

Teunissen: “samen met Groep de Mos hebben wij bij de wethouder aangedrongen om het voortouw te nemen richting het Kabinet om de wet zo te veranderen dat een houdverbod mogelijk wordt. Wij willen dat de wethouder zich actief gaat inzetten bij collega-wethouders in andere gemeenten om gezamenlijk de druk richting het kabinet op te voeren.”

Lees hier de schriftelijke vragen