Stop met subsi­diëren Vlag­ge­tjesdag


15 februari 2012

Den Haag, 15 februari 2012 - De Haagse gemeenteraadsfractie van de Partij voor de Dieren dient morgen een motie in om de jaarlijkse Vlaggetjesdag niet langer met belastingsgeld te subsidiëren. “Het is niet de rol van de overheid om een promotiedag van een sector met belastingsgeld te ondersteunen”, aldus raadslid Marieke de Groot.

De gemeenteraad van Den Haag heeft vandaag de Evenementenvisie van de stad besproken. Hierin is het voornemen opgenomen om Vlaggetjesdag voor meerdere jaren te subsidiëren.

De Partij voor de Dieren wil niet dat de gemeente een evenement als Vlaggetjesdag financieel ondersteund. De zeeën en oceanen zijn er slecht aan toe. Meer dan tweederde van de visbestanden in de Atlantische oceaan zijn overbevist en het leven in zee holt zienderogen achteruit. We hebben teveel schepen voor te weinig vis.

Onder het excuus van traditie zou de gemeente dan, als kers op de taart, elk jaar 60.000 euro gaan steken in de illusie van kapitein Iglo. Want voor iedereen die bij het woord "visser" nog denkt aan Kapitein Iglo die op zijn houten boot de zee bevaart: helaas, bij de moderne vistechnieken wordt tot wel 80% van de vangst dood of beschadigd over boord gezet. Marieke de groot: “Gezien de zorgwekkende toestand van zeeën en oceanen vindt de Partij voor de Dieren het onverantwoord om belastingsgeld in een visfeestje te stoppen. Wij zullen dan ook een motie hierover tijdens een tweeminutendebat indienen”.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief