Natuur­in­clu­sieve Binck­horst dankzij PvdD


20 december 2018

Ontwikkelaars zullen de Binckhorst met oog voor de natuur onder handen nemen. Door aangenomen moties van de Partij voor de Dieren zullen initiatiefnemers natuurlijke elementen aan hun gebouwen toevoegen. Robert Barker (PvdD): “Hierdoor zal de Binckhorst naar een levendige, groene woon-/werkomgeving veranderen.”

De Partij voor de Dieren zet zich al jaren in voor natuurinclusief bouwen. Al in 2015 nam de gemeenteraad een motie van die partij aan die voorstelde van de Binckhorst een pilotproject voor natuurinclusief bouwen te maken. Met bijvoorbeeld nestkasten, groene gevels en daken en vogelvriendelijke verlichting worden alle gebouwen in de Binckhorst natuurvriendelijk ingericht.

De Titaan, die door de gemeente wordt herontwikkeld tot een verzamelgebouw voor start-ups, krijgt bijvoorbeeld een groene gevel. Door een vandaag aangenomen motie van de Partij voor de Dieren, Haagse Stadspartij en 50PLUS zullen ook andere natuurvriendelijke elementen worden toegepast. “De gemeente gaat het puntensysteem Natuurinclusief Bouwen op de Titaan toepassen,” zegt fractievoorzitter Robert Barker van de Partij voor de Dieren. “De Titaan, en zelfs de hele Binckhorst, wordt hiermee letterlijk verlevendigd, door meer groen en meer ruimte voor dieren.”

Gerelateerd nieuws

PvdD: 'Verbied ballonoplatingen in Den Haag'

De Partij voor de Dieren roept het college op met een voorstel te komen om het oplaten van heliumballonnen binnen de gemeente...

Lees verder

PvdD: ‘Maak plantaardig de standaard bij gemeente Den Haag’

De Partij voor de Dieren bepleit dat in de Haagse gemeentelijke catering, net als in andere overheidsorganisaties, plantaardi...

Lees verder