De lucht de maat nemen


Meet­punten voor lucht­kwa­liteit

Op dit moment heeft het RIVM drie vaste meetpunten voor luchtkwaliteit in Den Haag. Die meetpunten zijn belangrijk om langjarige trends te ontdekken. Het is echter ook belangrijk om luchtvervuiling te meten zoals mensen die ervaren. In het verkeer, in de fabriekshal, of bij een drukbezocht evenement.

Wie weleens achter een scooter bij een rood stoplicht staat te wachten, weet: luchtvervuiling kan heel plaatselijk en tijdelijk zijn. Daarom wil de Partij voor de Dieren mobiele luchtmeetpunten om pieken in de luchtvervuiling in de gaten te houden. Zo kunnen we beter sturen op het beschermen van gezonde longen.

Het standpunt De lucht de maat nemen is onderdeel van: Luchtkwaliteit en bereikbaarheid

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Sche­ve­ningse haven­ver­or­dening mist bescherming tegen hinder

De Haagse Partij voor de Dieren wil de havenverordening van Scheveningen aanpassen om te kunnen optreden bij hinder. De partij dient een voorstel in zodat de gemeente beter kan handhaven bij overlast van geluid, stank of gassen. Tot nu toe kon alleen worden opgetreden bij gevaar en schade. Fractievoorzitter Robert Barker (PvdD): ‘De bescherming van milieu en omwonenden moet hoger op de agenda. De ...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws