PvdD wil snel verbod knal­vuurwerk in Den Haag


10 april 2018

De Partij voor de Dieren Den Haag heeft het stadsbestuur in schriftelijke vragen opgeroepen zich in te zetten voor een gemeentebreed verbod op knalvuurwerk. De minister van Justitie en Veiligheid overweegt zulke verboden mogelijk te maken om vuurwerkgeweld tegen hulpverleners in de grote steden aan te pakken, zo blijkt uit een reportage van het AD.

Op dit moment mogen gemeenten alleen vuurwerkvrije zones van beperkte grootte aanwijzen. Raadslid Robert Barker van de Partij voor de Dieren vindt dat gemeenten meer middelen moeten hebben om vuurwerkgeweld aan te pakken: “Geweld tegen hulpverleners en andere vormen van vuurwerkoverlast zijn een stadsbreed probleem. De jaarlijks groeiende groep vuurwerkslachtoffers toont aan dat we knalvuurwerk aan banden moeten leggen en hier moeten gemeenten meer mogelijkheden toe krijgen.”

De Partij voor de Dieren roept het college op zich uit te spreken voor extra instrumenten om vuurwerkoverlast te beperken, waaronder een gemeentebreed verbod op knalvuurwerk. Als deze mogelijkheid er komt wil de Partij voor de Dieren dat vaart wordt gemaakt met het onderzoeken van deze mogelijkheid, zodat dit verbod al voor de volgende jaarwisseling zou kunnen worden ingevoerd. Raadslid Robert Barker: “Consumentenvuurwerk levert onacceptabel veel schade op, onder mensen, dieren, de luchtkwaliteit, en het milieu. We moeten daarom snel komen tot een consumentenvuurwerkverbod, zodat de jaarwisseling veiliger wordt voor mens en dier.”

Lees de schriftelijke vragen hier.

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren Den Haag verdubbelt in raad

De Partij voor de Dieren Den Haag is bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 verdubbeld van 1 naar 2 zetels. 5,3 p...

Lees verder

Robert Barker (PvdD) trapt af met duurzaam vastgoed

Donderdagavond zet Robert Barker (raadslid van de Partij voor de Dieren) zich tijdens zijn maidenspeech in om de vele gebouwe...

Lees verder