Sticker helpt dieren uit de brand


7 december 2018

De Partij voor de Dieren pleit voor het verstrekken van een sticker om dieren uit de brand te helpen. Daarmee kan op de voordeur worden aangeven hoeveel huisdieren er binnen zijn, zodat brandweerlieden in één oogopslag zien wat de situatie is. In het Westland is de sticker in noodsituaties al succesvol gebleken. De Partij voor de Dieren Den Haag roept de Haagse gemeente op om dit in Den Haag in te voeren.

Het idee van een sticker op de voordeur wordt goed ontvangen door de brandweer. Zij vinden het ‘super’ om zoveel mogelijk informatie te hebben over de bewoners, mens en dier. De gemeente zou de stickers kunnen uitdelen onder dierenbezitters, zodat het voor brandweerlieden altijd duidelijk is of in een woning huisdieren aanwezig zijn. Raadslid Robin Smit van de Partij voor de Dieren denkt dat de stickers vele dierenlevens kunnen sparen: “Er komen nu nog te vaak huisdieren om bij woningbranden omdat de brandweer niet weet of en hoeveel dieren er in het brandend huis zitten.”

In het Westland was er niet genoeg politiek draagvlak om de stickers te introduceren. Daarom heeft initiatiefnemer Peter Duijsens van Westland Verstandig zelf de stickers laten drukken en uitgedeeld aan bewoners. De brandweer is blij met het initiatief, vaak horen zij wel van bewoners dat ze nog een kat of hond in huis hebben, maar die zijn niet altijd thuis.

De Partij voor de Dieren stelt schriftelijke vragen om te inventariseren wat de mogelijkheden zijn binnen de gemeente. Smit laat het niet bij huisbranden: “We willen meteen ook onderzoeken wat de mogelijkheden zijn bij dierenwinkels, maneges en dierenopvangcentra. Zo beschermen we alle dieren in Den Haag”.

Gerelateerd nieuws

‘Stop bomenkap bij tijdelijk gebouw Tweede Kamer’

Tegen het zere been van de Partij voor de Dieren en de Bomenstichting, zal de groene vijverpartij bij het voormalige minister...

Lees verder

PvdD: 'Verbied ballonoplatingen in Den Haag'

De Partij voor de Dieren roept het college op met een voorstel te komen om het oplaten van heliumballonnen binnen de gemeente...

Lees verder