Ruimte voor kunst en cultuur


Ruimte voor vrijplaatsen en broedplaatsen

Den Haag heeft behoefte aan een vrijplaats als bron van alternatieve cultuur, de rauwe randjes, subcultuur en vrijheid. Voor experimenteren, voor samenkomen en inspiratie. Eerdere vrijplaatsen (de Blauwe Aanslag, de Vloek, de Samenscholing) hebben al laten zien wat hun waarde is voor de stad. Participatie, laagdrempelige cultuur, gezonde voeding, maatschappelijke buurtinitiatieven, circulaire economie, een veilige plek voor jongeren. Een vrijplaats kan dit allemaal bieden, maar valt ironisch genoeg vaak tussen wal en schip omdat zij geen subsidie aanvragen. Vrijplaatsen gaan zo ten onder aan de bureaucratie.

Alle grote steden hebben behoefte aan een vrijplaats en in veel steden worden deze plekken gekoesterd, beschermd en vrij gelaten. Den Haag loopt daar in achter en hier moeten we mee aan de slag.


Het standpunt Ruimte voor kunst en cultuur is onderdeel van: Zorg, onderwijs en cultuur

Ruimte voor kunst en cultuur

Wat we hebben bereikt

  • Den Haag eindelijk aan de slag met vrijplaatsenbeleid

    Dankzij een aangenomen voorstel van de Partij voor de Dieren moet Den Haag net als Amsterdam beleid maken voor vrijplaatsen.

  • Alternatieve locatie voor de Samenscholing

    Terwijl er wordt gewerkt aan vrijplaatsenbeleid moet de gemeente dankzij ons voorstel een alternatieve locatie vinden voor de Samenscholing.

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws