Nicole Dick


Frac­tie­me­de­werker

Nicole (24) is actief lid van jongerenvereniging PINK! en kan enorm slecht tegen onrecht. Zij is altijd gedreven om te begrijpen waarom dingen zijn zoals ze zijn. De wereld en het systeem waar we in leven is één groot ecosysteem en dat moeten we koesteren.

Waarom Partij voor de Dieren?
Ik ben begonnen binnen de jongerenorganisatie, PINK!. Zo ben ik – door middel van een duo-lidmaatschap – ook bekend geraakt met de Partij voor de Dieren. Ik leerde over de planeet-brede visie op de lange termijn, waarbij verder wordt gekeken dan alleen de mens. Dat is iets wat je bij geen andere partij ziet, hoe groen ze zich ook proberen te profileren.

Wat is voor jou persoonlijk de reden dat je politiek actief wil worden?
Ik zie de lokale politiek als een middel om zowel concrete dingen gedaan te krijgen, als het bewustzijn omtrent de problemen die er tegenwoordig spelen op het gebied van dier, natuur en milieu te vergroten. Niet alleen praten over de problemen, maar ook oplossingsgericht denken – wat kunnen we doen om dit te veranderen? Niemand kent de stad en haar behoeften beter dan inwoners. Een plan samen met inwoners is altijd beter dan een plan alleen vanuit de gemeente.

Wat is jouw binding met Den Haag?
Ik woon nu ongeveer een jaar in Den Haag. De stad leeft. Ik houd van de gezelligheid van de binnenstad, de natuur die in de omgeving te vinden is en de levendigheid van de wijk. Mijn beleving van een stad is heel gevoelsmatig, en Den Haag voelt goed.

Hoe vertalen jouw PvdD idealen zich naar jouw dagelijks leven?
Ik leef plantaardig, doe mijn best om zo min mogelijk te kopen en wanneer ik dingen koop, dat dit zo duurzaam mogelijk is. Ik geef mensen in mijn omgeving het liefste ervaringen cadeau in plaats van spullen – een dagje uit met zijn allen is minstens zo veel waard.

"In je eentje kan je de wereld niet redden, maar je kan wel de handen ineen slaan met gelijkgestemden en mensen die beter weten wat ze aan het doen zijn, zoals binnen de Partij voor de Dieren"

Gerelateerd

PvdD: ‘Geef toe dat “shared space” mislukt is’

De Haagse Partij voor de Dieren is klaar met de zogenaamde ‘shared spaces’. Dit is de ambtelijke naam voor plekken waar allerlei soorten verkeer samen dezelfde ruimte gebruiken. Hét voorbeeld is de kruising Spui/Grote Marktstraat. ‘Dit zorgt voor levensgevaarlijke situaties, zeker voor slechtzienden en slechthorenden,’ zegt Leonie Gerritsen, raadslid van de Partij voor de Dieren. Een kruispunt vo...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws