Eline van Halsema


Frac­tie­ver­te­gen­woor­diger/ Frac­tie­me­de­werker

Dossiers: Zorg, Onderwijs en Sport
Wijk:
Leidschenveen-Ypenburg

Eline (33) Is per juni 2022 werkzaam als Fractievertegenwoordiger bij de Partij voor de Dieren in den Haag. Eline is opgeleid als Sociaal pedagogisch Medewerker. Naast haar werk als kapster heeft zij zich ook vrijwillig ingezet voor dieren en plasticvervuiling in Den Haag.

"Ik wil het welzijn van mensen en dieren in de stad versterken en niet alleen de welvaart! Meer groen, schonere lucht, schonere straten en verbinding met elkaar"

Waarom Partij voor de Dieren?
Omdat de partij voor de dieren als enige partij staat voor een radicale verandering en de status quo achter zich durft te laten. Dit ten goede van al het leven op onze aarde. Daarnaast is het uitgangspunt verbinding, verbinding tussen dier, mens en de natuur. Dat vind ik heel belangrijk in een wereld die polariseert.

Wat is voor jou persoonlijk de reden dat je politiek actief wil worden?
Ons welzijn hangt af van de natuurlijke wereld waarin wij leven. Natuur, schone lucht en biodiversiteit zorgen voor meer geluk en betere algemene omstandigheden voor alles wat leeft. Omdat ik helaas nog steeds zie dat dit nog altijd op de laatste plaats komt vind ik het nodig hiervoor te strijden.

Wat is jouw binding met Den Haag?
Den Haag is een prachtige stad. Een stad vol groen, het strand en zelfs in het wild levende dieren als je goed kijkt. Vanuit Amsterdam ben ik hier negen jaar geleden komen wonen en wil hier sindsdien niet meer weg. Den Haag zit echt in mijn hart!

Hoe vertalen jouw PvdD idealen zich naar jouw dagelijks leven?
Ik hou ontzettend van dieren. Ik ben zelf al jaren vegetariër en momenteel eet ik zoveel mogelijk veganistisch. Daarnaast ben ik vrijwilliger geweest voor een dierenwelzijnsorganisatie en probeer ik waar ik kan te letten op mijn aankopen en energie verbruik in huis. Ik heb zelf geen auto en reis als het kan met het openbaar vervoer of de fiets.

Gerelateerd

Bijdragen Moties Vragen Nieuws