Natuur­ge­bieden en ecolo­gische verbin­dingen


Den Haag wordt omringd door aantal grote, beschermde natuurgebieden, zoals het Westduinpark en het Haagse Bos. Een aantal natuurgebieden, zoals de Scheveningse Bosjes en het Zuiderpark, worden juist omringd door de stad. De Partij voor de Dieren staat ervoor dat de natuurwaarden van deze gebieden beschermd blijven.

Het is belangrijk dat de natuurgebieden verbonden worden door groene zones in de stad, zodat planten en dieren zich tussen de gebieden kunnen verplaatsen. De gemeente noemt die groene bruggen ecologische verbindingszones. De Partij voor de Dieren wil de ecologische verbindingszones verbeteren en knelpunten versneld wegwerken. Drukke wegen worden voor dieren overbrugbaar gemaakt met veilige oversteekplaatsen of ondertunneling voor dieren.

Het standpunt Natuurgebieden en ecologische verbindingen is onderdeel van: Groen en natuur

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Uithof moet groen blijven, vindt raad

Meerderheid voor PvdD-motie

Haags natuurgebied De Uithof mag niet volgebouwd worden. Een meerderheid van de Haagse gemeenteraad steunde gisteren dit voorstel van de Partij voor de Dieren. Dreigende bouwHet stadsbestuur werkt op dit moment aan een nieuwe gebiedsagenda voor De Uithof. Daarin staat uitgewerkt welke ontwikkelingen in het gebied plaats kunnen vinden. Vorige week kon het stadsbestuur niet toezeggen dat in die pl...

Bijdragen Moties Vragen Nieuws