Natuur­ge­bieden en ecolo­gische verbin­dingen


Den Haag wordt omringd door aantal grote, beschermde natuurgebieden, zoals het Westduinpark en het Haagse Bos. Een aantal natuurgebieden, zoals de Scheveningse Bosjes en het Zuiderpark, worden juist omringd door de stad. De Partij voor de Dieren staat ervoor dat de natuurwaarden van deze gebieden beschermd blijven.

Het is belangrijk dat de natuurgebieden verbonden worden door groene zones in de stad, zodat planten en dieren zich tussen de gebieden kunnen verplaatsen. De gemeente noemt die groene bruggen ecologische verbindingszones. De Partij voor de Dieren wil de ecologische verbindingszones verbeteren en knelpunten versneld wegwerken. Drukke wegen worden voor dieren overbrugbaar gemaakt met veilige oversteekplaatsen of ondertunneling voor dieren.

Het standpunt Natuurgebieden en ecologische verbindingen is onderdeel van: Groen en natuur

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer

Gerelateerd

Succes! We laten de kust met rust!

Strandtenten plan van de baan

Tijdens de raad werd een voorstel besproken dat belangrijk is voor de rust aan de kust. Het college wilde zes strandpaviljoens toestaan om het hele jaar rond open te blijven. De Partij voor de Dieren is tegen deze permanente kustbebouwing. Een aantal van de beoogde strandtenten staan bovendien op een plek die grenst aan Natura-2000 gebied. De duinen hebben dynamische grenzen, gevormd door de wind....

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws